fbpx

Boot verkoop Nieuws

Winterstalling voor je boot

Zoek je een plek voor het winterseizoen? Je gaat niet meer varen, dan is het tijd om na te denken wat je gaat doen met de boot. Stal je de boot onderdak of op de kant?
Er zijn veel stallingsmogelijkheden voor de boot. Je kunt je het nog niet voorstellen, maar voordat je het weet ligt er een laagje ijs op de boot. Om je boot goed te onderhouden is het een feit dat je de boot winterklaar moet maken. Dit houdt ook in dat je een stalling moet zoeken voor de boot voor de maanden oktober tot en met april.

Winterstalling voor je boot

Watersportbedrijven met stalling en onderhoud

Er zijn veel watersportbedrijven die naast onderhoud ook stalling verzorgen. Zo kun je ook meteen voordat je de boot stalt een servicebeurt uit laten voeren.

Voor de stalling moet de boot winterklaar worden gemaakt. Dit kun je zelf doen maar dit kan je ook uitbesteden bij de meeste bootstallingsbedrijven. Zij zorgen voor een onderhoudsservice. Denk aan motor winterklaar maken, reinigen voor de boot en uitvoeren van reparaties en of beschadigingen bijwerken.

Lees de 9 tips waar je op moet letten bij de winterstalling

  1. Staat de boot veilig? Gebuikt het stallingbedrijf de juiste materialen om de boot te stallen?
  2. Is er beveiliging aanwezig? In de meeste loodsen komen veel booteigenaren. Vind je het fijn dat je boot in de gaten wordt gehouden, dan zijn camera’s prettig.
  3. Ben jezelf handig met het winterklaar maken van de boot of laat je dit doen? Bekijk de mogelijkheden bij het stallingsbedrijf.
  4. Voordat je de boot stalt is het goed om je boot netjes weg te zetten, zodat je volgend vaarseizoen er weer van kan genieten. Check of er een afspuitplaats is om je boot schoon te maken.
  5. Is de stalling verwarmd?
  6. Mag je in de loods zelfwerkzaamheden uitvoeren of mag dit niet in verband net de veiligheid en win verband met de stoffen die dan vrijkomen.
  7. Wanneer mag ik de boot brengen en ophalen?
  8. Heeft het bedrijf ook een bootlift om de boot uit het water te halen of moet je hem brengen op een trailer of met vrachtwagen
  9. Wat zijn de kosten om je boot te stallen?

Check de verschillende voordelen en de tarieven. Afhankelijk van de bovenstaande punten varieert de prijs van het stallen van je boot. De tarieven zijn ook afhankelijk van de grootte van de boot en in sommige gevallen ook het gewicht.

Maak de afweging

Ben je een klusser dan is een verwarmde loods ideaal.  Zorg dat je de boot in het voorjaar weer kan varen en dat hij er weer goed uitziet. Als de boot er mooi uitziet en veilig is dan geniet je direct van de boot als deze uit de stalling is. Door het juiste onderhoud en een goede stalling gaat de boot ook langer mee. Dit zorgt voor meer vaarplezier!  Wil je de boot verkopen voor de winterstalling dat kan ook. Neem contact op met Contantgeldvoorjeboot.nl