fbpx
boot verkopen

Veilig je boot verkopen voor een goede prijs?

Jachtmakelaar

Een jachtmakelaar doet hetzelfde als wat een ‘gewone’ huizenmakelaar doet, maar dan voor boten. Als je de verkoop van jouw jacht, zeilboot, sloep of kruiser uitbesteedt aan een bootmakelaar, zal die jou het hele verkoopproces uit handen nemen. In ruil hiervoor krijgt de bootmakelaar een commissie, of houdt deze een deel van de opbrengst. Door gebruik te maken van een makelaar voor boten, hoef je zelf bijna niets meer te doen voor de verkoop van je boot. Maar is het wel zo ideaal als het klinkt, of zijn er betere opties als jij je boot wilt verkopen?

Boot verkopen met een jachtmakelaar?

Je hebt de knoop doorgehakt: jouw boot gaat de verkoop in. Vervolgens moet je bepalen of je zelf fanatiek aan de slag gaat, of wil jij je boot verkopen met een jachtmakelaar? Zelf je boot verkopen is een tijdrovend proces, waarbij je van tevoren niet weet of het je oplevert wat je graag wilt. Van het maken van goede foto’s en een aantrekkelijke advertentietekst tot aan het faciliteren van bezichtigingen en proefvaarten: als bootverkoper moet je veel moeite doen om een geschikte particuliere koper te vinden. Met een jachtmakelaar heb je dit gedoe niet. Die kan de verkoop van jouw boot van A tot Z uit handen nemen. Vaak beloven ze dan ook vooral comfort bij de verkoop van je boot. Dat klinkt goed, want wie wil er nu niet zo gemakkelijk zijn boot verkopen? 

Toch kleven er ook nadelen aan het verkopen van je boot met een jachtmakelaar en levert het voor jou niet altijd het meeste op als je je boot verkoopt op deze manier. Ben je op zoek naar een snelle manier om voor een goede prijs je boot te verkopen? Bied dan je boot aan ons aan en ontvang binnen 24 uur een goed en serieus bod!

Het voordeel van een jachtmakelaar

Ben je benieuwd naar het voordeel van een jachtmakelaar? Verreweg het grootste voordeel van het verkopen van jouw boot op deze manier is het comfort. Als je jouw boot via een jachtmakelaar verkoopt, heb je er verder geen omkijken meer naar. In tegenstelling tot wanneer je zelf de verkoop regelt, hoef je niet meer te reageren op telefoontjes en berichtjes en hoef je ook geen proefvaarten te faciliteren. Daarnaast krijg je niet te maken met oplichters, mensen die niet op komen dagen bij hun proefvaart of eindeloze onderhandelingen die nergens op uitdraaien. Een jachtmakelaar levert dus comfort op, maar tegen welke prijs?

De nadelen van een jachtmakelaar

Naast het voordeel van comfort is het ook belangrijk om je bewust te zijn van de nadelen van een jachtmakelaar, voordat je besluit je boot via een bootmakelaar te verkopen. Hieronder hebben we de grootste nadelen voor je op een rijtje gezet. 

Kosten jachtmakelaar

Aan het verkopen van je boot via een jachtmakelaar zijn natuurlijk kosten verbonden. Maar wat kost een jachtmakelaar nu precies? Die vraag is lastig te beantwoorden, omdat dit afhankelijk is van de verkoopprijs van jouw boot en het tarief dat de jachtmakelaar rekent. Veel jachtmakelaars spreken een courtage af met de verkoper, meestal een percentage van de verkoopopbrengst. Daarnaast is er vaak een minimumbedrag vastgesteld, zodat de jachtmakelaar zeker is van een bepaalde opbrengst. Afhankelijk van de verkoopprijs van je boot kunnen de kosten die je maakt voor het gebruik van een jachtmakelaar dus behoorlijk oplopen! 

Niet meer varen

Als je je boot uit handen geeft aan een jachtmakelaar die voor jou de verkoop mag regelen, kun je meestal geen gebruik meer maken van je eigen boot. In sommige gevallen blijft de boot op je eigen ligplaats, maar de meeste jachtmakelaars hebben een eigen stalling of jachthaven van waaruit ze boten verkopen. Dit betekent dat je, hoewel je zelf nog eigenaar bent, niet meer zelf de golven kunt trotseren op een mooie dag. Aangezien het best een tijd kan duren voordat jouw boot verkocht is, is dit een aanzienlijk nadeel van het gebruik van een jachtmakelaar bij de verkoop van jouw boot. 

Geen controle over het verkoopproces

Het derde grote nadeel van het gebruiken van een jachtmakelaar voor het verkopen van je boot, is dat je geen controle over het verkoopproces hebt. Zo heb je zelf geen invloed op de presentatie van je boot, op de onderhandelingen en de financiële uitkomst van de verkoop. Wil jij graag zelf bepalen over de verkoop van je boot, maar wil je ook geen gedoe van het verkoopproces? Overweeg dan om je boot snel te verkopen zonder jachtmakelaar! 

Snel je boot verkopen zonder jachtmakelaar

Het kan echt: snel je boot verkopen zonder jachtmakelaar. Zonder het maken van advertenties, zonder het eindeloos reageren op telefoontjes en berichtjes en zonder dat je veel geld kwijt bent aan een bootmakelaar die voor jou de verkoop regelt. Wij onderscheiden ons van jachtmakelaars door onze unieke werkwijze, bij ons hoef je namelijk niet lang te wachten op een koper. In plaats van dat we voor jou op zoek gaan naar een geschikte koper, kopen we zelf jouw boot. Hierdoor kun jij snel je boot verkopen, zonder tussenkomst van een jachtmakelaar, en ontvang je direct contant of via bankoverschrijving geld voor jouw boot. 

Onze tips om snel jouw boot te verkopen

Wil je snel van je boot af? Lees dan vooral onze tips om snel jouw boot te verkopen. In onze blog hebben we onze tips verzameld voor het snel verkopen van je boot. Je leest hem hier (interne link)! Onze belangrijkste tip als je snel je boot wilt verkopen is: stap af van het traditionele idee van zelf doen of jachtmakelaar inschakelen, en overweeg het verkopen van je boot aan een opkoper! Dit maakt de verkoop van jouw boot razendsnel, veilig en winstgevend. 

Jachtmakelaars in Nederland

Wil jij jouw boot verkopen en zit je er aan te denken om een jachtmakelaar in te schakelen? We vertellen je graag meer over het proces als je op zoek bent naar een jachtmakelaar in Zeeland, Drimmelen, Friesland, Lelystad, Sneek of Zuidwest Friesland!

verkoop je boot met contract

Meld je boot binnen 1 minuut aan

Wij kunnen met afmetingen, eigenschappen, foto’s, aanvullende informatie en onze kennis van de markt snel een mooi bod doen.

snel geld voor je boot

Binnen 24 uur een eerlijk bod

Lang wachten op een antwoord hoeft niet. Wij zorgen binnen 24 uur voor een serieus bod. We doen je een gratis voorstel.

betrouwbare boot inkoper

Bezichtigen en ondertekenen

Daarna komen we persoonlijk bij de klant langs voor een bezichtiging en eventuele overdracht. Daar betaal je niks extra voor.

5 onderscheidende kenmerken om ons je zaken te laten regelen