fbpx

Veilig je boot verkopen voor een goede prijs?

Boot verkopen

Wil jij je boot verkopen, zonder gedoe en voor een goede prijs? Wat je reden ook is, als je besloten hebt om afscheid te nemen van je boot, wil je er ook zonder al te veel gedoe vanaf. Immers, voor je het weet is het vaarseizoen voorbij en eindigt je boot weer een winter lang in de stalling, met het nodige onderhoud en bijkomende kosten van dien. En wat dacht je van de kosten van de aanlegsteiger voor een heel seizoen? Kortom, als je de beslissing hebt gemaakt, is het tijd om je boot snel in de verkoop te doen. Maar hoe pak je dit aan? 

Boot verkopen zonder jachtmakelaar

Als je je boot wilt gaan verkopen, moet je een keuze maken: Ga je aan de slag zonder jachtmakelaar, of wil je een fors bedrag betalen aan een jachtmakelaar die jouw boot vervolgens voor je probeert te verkopen voor de beste prijs? Het inschakelen van een jachtmakelaar is namelijk niet zonder kosten, de meeste makelaars rekenen een deel van de opbrengst of een vaste prijs voor de verkoop van jouw boot. Daarnaast kan het verkopen van jouw boot via een jachtmakelaar behoorlijk lang duren. Zolang de boot niet verkocht is, blijven de vaste lasten echter wel doorlopen. Wil jij weten of je jouw boot beter met of zonder jachtmakelaar kunt verkopen? Je leest het in onze blog!

Snel van je boot af

Wil jij snel van je boot af? Bij ons kun je binnen 1 minuut jouw boot aanmelden, waarna je binnen 24 uur een goed en eerlijk bod kunt verwachten. Hoe het werkt? Op basis van de door jou aangeleverde informatie en foto’s en onze kennis van de markt kunnen we jou snel een mooi bod doen. Zo snel, dat je binnen 24 uur een serieus bod van ons hebt ontvangen. Dit voorkomt lang wachten, waardoor jij snel je boot kunt verkopen. Ga je akkoord met ons bod? Dan komen we persoonlijk bij je langs om de boot te bekijken en om de overdracht te regelen. Gratis en snel, zodat jij je boot snel verkocht hebt. Waar wacht je nog op?

Tips om snel van je boot af te raken

Kun jij wel wat extra geld gebruiken en zoek je tips om razendsnel geld te vangen voor jouw boot? Als je zelf je boot gaat verkopen door middel van advertenties, via een makelaar of door het ouderwetse briefje op de voorruit, kan de verkoop lang duren. Als je snel van je boot af wilt, is onze beste tip dan ook: meld hem aan bij ons en ontvang binnen 24 uur een serieus bod! Meer weten over de snelle verkoop? Hier lees je er alles over. 

Boot verkopen Friesland

Wil jij jouw boot verkopen in Friesland? Wij kopen boten op door heel Nederland, dus ook in Friesland. Wil je graag van je boot af, ligt die in Friesland maar woon je daar zelf niet? Dan heb je je verkoop helemaal gemakkelijk en snel geregeld met ContantGeldVoorJeBoot, wij komen namelijk gratis bij je boot kijken en kunnen de boot direct meenemen als we een koopovereenkomst sluiten. Wil je jouw boot verkopen, maar ligt deze in Amsterdam, Rotterdam, Zeeland of Drimmelen? Ook dan komen we graag bij je langs!

Wanneer boot verkopen?

Als jouw sloep vaker stil aan de aanlegsteiger ligt of in de stalling staat dan dat je de golven breekt, is het begrijpelijk dat je je boot wilt verkopen. Ook als je huidige boot niet meer bij je wensen past, bijvoorbeeld door het formaat of het type, kan het slim zijn om je boot van de hand te doen. Op deze manier kun je op zoek naar een andere boot, waar je vervolgens weer veel plezier mee kunt beleven. Of je nu wilt wisselen van boot of helemaal wilt stoppen met varen: een boot is meestal te duur om maar gewoon aan de aanlegsteiger te laten liggen. 

Boot verkopen in het voorjaar

Maar wat is dan het beste moment om jouw boot aan te bieden? De meningen hierover zijn verdeeld, omdat elke periode voor- en nadelen kent. Als je je boot in het voorjaar, rondom april, te koop zet, zijn er waarschijnlijk veel gegadigden voor: het weer wordt mooier en mensen hebben zin om er met de boot op uit te gaan. Het nadeel van deze periode is dat je boot net een hele winter in de stalling heeft moeten staan en het onderhoud gepleegd moet worden voordat je de boot weer te water laat. Wachten tot het voorjaar brengt dus ook de nodige kosten met zich mee en het is niet gegarandeerd dat je er in het voorjaar meer voor zult krijgen. 

Boot verkopen in het najaar

Na het vaarseizoen willen veel booteigenaren hun boot van de hand doen. Een logische keuze, want je boot verkopen in het najaar brengt een aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat je geen stallings- en onderhoudskosten hoeft te betalen. Het nadeel is echter dat meer mensen in deze periode hun boot willen verkopen, en dat de particuliere markt te vol kan raken om er nog een goede prijs voor te krijgen. 

Boot te koop

Hoewel het niet te zeggen is welk seizoen het beste is om je boot te verkopen, is één ding zeker: Wil je er vanaf? Dan is het slim om gewoon je boot aan te bieden. Zonder poespas, snel geregeld en voor een eerlijke prijs jouw boot verkopen? Bied dan nu je boot aan en ontvang binnen 24 uur een eerlijk bod. 

verkoop je boot met contract

Meld je boot binnen 1 minuut aan

Wij kunnen met afmetingen, eigenschappen, foto’s, aanvullende informatie en onze kennis van de markt snel een mooi bod doen.

snel geld voor je boot

Binnen 24 uur een eerlijk bod

Lang wachten op een antwoord hoeft niet. Wij zorgen binnen 24 uur voor een serieus bod. We doen je een gratis voorstel.

betrouwbare boot inkoper

Bezichtigen en ondertekenen

Daarna komen we persoonlijk bij de klant langs voor een bezichtiging en eventuele overdracht. Daar betaal je niks extra voor.

5 onderscheidende kenmerken om ons je zaken te laten regelen