fbpx

Boot verkoop Nieuws

8 tips om je boot te verkopen

Graag je boot met succes verkopen. Lees het blog hoe je de boot op internet kan verkopen. Wij van Contantgeldvoorjeboot krijgen regelmatig de vraag hoe je als particulier je boot verkoopt.

Is het nu tijd om na te denken over de verkoop van de boot lees dan verder. Er zijn meerdere afwegingen die gemaakt moeten worden voor de verkoop van de boot.

Vaarroutes - boot verkopen

3 afwegingen voor verkoop van de boot

  1. Gebruik ik nog mijn boot?

   Het is jammer als de boot meer stilligt aan de steiger dan er mee wordt gevaren. Ook is het zonde van de maandelijkse kosten, zoals verzekering en liggeld.

 1. Moet ik onderhoud plegen aan de boot?

  Regelmatig moet een boot onderhoud hebben. Vooral bij achterstallig onderhoud komen er vaak hoge kosten naar voren. Maak een keuze om de boot netjes verkoop klaar te maken of omschrijf bij de advertentie wat er moet gebeuren aan onderhoud voor het schip.

 2. Verkoop voor of na de winterstalling?

  Ben je van plan om je boot te verkopen zonder dat je er veel werk van hebt? Vaak kost het regelen van stalling tijd en moet de boot winterklaar worden gemaakt. Je boot verkopen voordat deze in de stalling gaat is ideaal. Dit bespaart tijd en kosten.

Wanneer is het een geschikt moment op te verkopen? 

Er spelen meerdere factoren een rol om je boot sneller te verkopen. Er zijn richtlijnen die zorgen voor meer kans op een succesvolle verkoop van de boot.

Lees hier de 5 tips voor de voorbereiding voor het verkopen van je boot.

 1. Maak juiste foto’s van de boot

  Maak realistische foto’s. Het is belangrijk om recente en duidelijke foto’s te gebruiken.  Goede foto’s zorgen voor een duidelijk beeld van de boot. Dit geeft de koper meer inzicht wat voor een boot het is en hoe de boot onderhouden is. Gebruik ook lichte foto’s. Een foto die gemaakt wordt op een sombere dag ziet er minder mooi uit dan een zonnige foto. Neem de tijd voor het maken van goede foto’s. Het is een feit dat de potentiële koper kritisch naar de foto’s kijkt en daarna pas de tekst leest.

 2. Onderhouden boot verkoopt sneller of verwerk het in de verkoopprijs

  Een goed onderhouden boot verkoopt sneller. Indien de boot minder goed is onderhouden verwerk dit dan ook in de prijs. Ga je met de boot adverteren zorg dan voor recente foto’s van de boot. Zorg ervoor dat de boot er netjes bij ligt. Niet te veel spullen in de boot. Hierdoor lijkt vaak de boot rommelig en kleiner dan hij is. Mensen vinden het lastiger om door de spullen heen te kijken en hebben hierdoor een minder gevoel bij de boot.
  Zijn er zaken aan de boot die aandacht nodig hebben omschrijf dit dan ook goed. Maak hiervan ook foto’s zodat de eventuele koper een goed beeld krijgt.

 3. Vraag een realistische vraagprijs

  Je hebt vast jarenlang plezier gehad van de boot en mooie herinneringen gemaakt. Deze avonturen zijn onbetaalbaar. Vraag je af wat een reële prijs is zodat je ook reacties krijgt op de boot. Bekijk ook andere soortgelijke boten wat de prijzen zijn om zo een marktconforme prijs vast te stellen. Mocht je de boot snel willen verkopen vraag dan een lagere prijs dan de soortgelijke boten die te koop staan.

 4. Omschrijf de boot duidelijk

  Om de boot te verkopen heb je goede foto’s nodig en moet de advertentie de juiste informatie bevatten. Contangeldgeldvoorjeboot gebruikt een aanbodformulier. Voor het maken van een advertentie kan je deze gegevens gebruiken. Dit zorgt voor een complete advertentie.

 5. Advertentie voor de verkoop

  Bij het maken van een advertentie kan je vaak type boot selecteren. Gebruik de juiste gegevens en vul zo compleet mogelijk in.  Elke advertentie heeft een kop of andere woorden een titel. Zorg voor een opvallende tekst als kop. Dit zorgt ook voor betere vindbaarheid om internet.

Deel je advertentie

Mocht je gebruik maken van social media dan is het verstandig om je advertentie te delen op Facebook, twitter, LinkedIn en evntueel Instagram. Je netwerk is vaak groter dan je denkt. Hoe groter je bereik is hoe meer mensen weten dat jij je boot wil verkopen. Via via is ook een manier om de boot te verkopen.

Naast adverteren op internet gebruik magazines.

Naast adverteren op bijvoorbeeld marktplaats, speurders, botentekoop is het een optie om te adverteren in magazines. Er zijn meerdere bootbladen om je boot te promoten. Denk bijvoorbeeld aan; Yachtfocus en Botentekoop magazine.

Wil je niet zelf adverteren en zeker zijn van vlotte verkoop bekijk dan de werkwijze van Contantgeldvoorjeboot.