fbpx

Boot verkoop Nieuws

8 mooiste meren van Nederland om te varen

Nederland is prachtig. De knusse steden en dorpjes, de vele prachtige natuur en natuurlijk het water. Nederland heeft 523 km kustlijn, maar niet alleen de zee is leuk voor een vakantie. Dat bewijst deze top 8 mooiste meren van Nederland.

Boot aanbieden contantgeldvoorjeboot.nl

1. Tjeukemeer – Friesland

Voor de mooiste meren van Nederland moet u natuurlijk in Friesland zijn. De provincie telt 24 officiële meren. Het Tjeukemeer is er één van en hoort bij de de rustigste meren van Friesland en daarom is het er prachtige varen met de boot. Wilt u even aanmeren? Dat kan op verschillende plekken rondom het meer. Een deel van die plekken is leuk voor de kinderen met schommels, een zandbak (of gewoon het strand) en glijbanen.

2. Lauwersmeer

Het Lauwersmeer is onderdeel van Nationaal Park Lauwersmeer. Het meer ligt in Groningen op de grens met Friesland. Het meer is ontstaan nadat de Lauwerszee werd afgesloten, nu zo’n 50 jaar geleden. Het is prachtig varen op het meer mede vanwege de prachtige natuur. Overal ziet en hoort u de vogels en wie weet spot u langs de kant nog een ree. Ga ‘s avonds even aan dek, of van boord om te genieten van de immense duisternis. Het gebied is namelijk een Dark Sky Park. Dat betekent dat de duisternis hier blijft behouden, zonder last te hebben van lichtvervuiling.

3. Grevelingenmeer – Zeeland

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Hier kunt u uw hart ophalen, want het is een bijzonder gebied om te varen. Ook heeft u alle ruimte en veel mooie plekken om even aan te meren. Ga zo nu en dan even voor anker om een duik te nemen of wisselt u boot even in voor een SUP of plank om te windsurfen. Langer de tijd? Verlaat het meer dan om een bezoekje te brengen aan het eiland Tiengemeten of aan de Biesbosch.

4. Paterswoldsemeer

Het Paterswoldsemeer ligt ten zuiden van de stad Groningen en leent zich perfect voor een dagje varen. Maak een rondje om en vaar ook even door naar het aangrenzende Hoornsemeer. Bij mooi weer kunt u vanaf de boot een fijne duik nemen in het meer en er zijn verschillende leuke plekjes om even aan te meren. Strijk bijvoorbeeld neer op het terras van Kaaphoorn of ga op chique bij het Paviljoen van de Dame.

5. Gooimeer

Het Gooimeer is nog heel jong, het is namelijk pas ontstaan bij de inpoldering van Flevoland in 1967. Op het meer kunt u heerlijk een dagje varen, daarnaast liggen langs het meer plaatsen als Almere, Huizen en Naarden. Hier kunt u mooi even aanmeren om even een ijsje te halen. Daarnaast zijn er ook vele leuke eilandjes en strandjes waar u even van de rust en de natuur kunt genieten.

6. Markermeer

Aan de zuidkant van het IJsselmeer vindt u het Markermeer. Ook hier is het weer prachtig varen, niet alleen vanwege de weidsheid, maar ook omdat u hier even teruggaat in de tijd. Leg bijvoorbeeld even aan bij schiereiland Marken. Vroeger was dit een eiland in de Zuiderzee en dat is nog steeds te zien en te voelen. U kunt een mooie tocht maken langs de verschillende plaatsen langs het meer. Vaar van Lelystad en Almere, door naar Volendam en Hoorn. Een mooie combinatie van natuur en cultuur.

7. Veersemeer

Wie Zeeland zegt, zegt water en daarom mag dit Zeeuwse meer niet in het lijstje ontbreken. Het Veerse Meer ligt in het hart van de provincie. Het meer was ooit een woelige zeearm nu is het een prachtig gebied om te varen. Langs het meer vindt u vele leuke dorpjes en midden op het meer vindt u talloze onbewoonde eilandjes die het bezoeken waard zijn! Ga overdag lekker het water en meer ‘s nachts aan op een mooie plek om te overnachten.

8. De Fluessen

Last but not least: de Fluessen. Dit meer vindt u in de gemeente Súdwest-Fryslân. Op het Tjeukemeer na is het het grootste meer van Friesland. Het is er prachtig varen en eventueel goed te combineren met een vaartochtje op het naastgelegen meer het Heegermeer en nabijgelegen Snekermeer. In het meer vindt u meerdere eilandjes waar u even kunt aanleggen en uitrusten. Leuk om te weten wanneer u op dit water vaart: Het meer is door een gletsjer uitgeslepen. Het is dus eigenlijke een langgerekt gletsjerdal.

Boot verkopen?

Heeft u alle mooiste meren van Nederland al bevaren en wilt u uw boot verkopen? Bij ons kunt u terecht zonder het gedoe van het aanmaken van een advertentie en in contact zijn met verschillende mensen. Meld uw boot in een paar stappen aan via ons aanbodformulier. Wij doen een bod en nemen de boot van u over, wanneer u akkoord gaat. U kunt de volgende boten bij ons aanmelden:

  • Sloepen (enkel polyester)
  • Vis-consoleboten (enkel polyester)
  • Rubberboten (minimale lengte 4 meter)
  • Motorkruisers (staal en polyester met dieselmotor)
  • Speedcruiser
  • Speed-sportboten